Rouwverwerking
Het gaat niet zo goed - De rouw valt me zwaar - Ik kan het verlies (nog) niet verwerken - Een plekje geven, hoe dan?

Kunnen we elke vorm van verlies verwerken en moeten we het altijd aanvaarden en een “plekje” geven?

Rouw en verlies is helemaal niet gemakkelijk. Soms komt u er alleen moeilijk uit en dan kunt u wel wat ondersteuning gebruiken. Als het niet zo goed met u (uw partner en/of kind(-eren)) gaat, praat dan eens met iemand die u/jullie kan helpen en ondersteunen. Ik werk graag samen met Marloes Lentfert, een ervaren psychosociaal therapeut waarmee ik graag samenwerk.


Ik ben Marloes Lentfert, uit Oldenzaal  

“Elk verlies is uniek en vraagt om verwerking ervan. Rouwen gaat dan ook over verwerken. En het is belangrijk om deze fase goed te doorlopen als men het leven na het verlies weer wil oppakken. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, maar zeker is dat we vaak veel missen. De leegte die wordt achtergelaten kan pijnlijk zijn, overrompelend en heel verdrietig. En daar waar de omgeving na de uitvaart weer doorgaat met het leven, bent u gedwongen om in een nieuw deel van uw leven te stappen. Dat aanvaarden levert niet zelden een interne strijd op waarbij het ook maar zo zou kunnen zijn dat u uw eigen omgeving er niet teveel mee wilt belasten.
Signalen van niet volledig verwerkte rouw zijn o.a.:

* U ontwijkt verdriet en ontwijkt gesprekken hierover.

* U focust u op het verlies en bent er veel mee bezig.

* U slaapt slecht of hebt wellicht medicatie om te kunnen functioneren.

* U blijft op zoek naar de reden waarom dit u is overkomen.

* Uw verlies staat nog zo voor u dat u voelt dat u niet verder komt.

* U ervaart gevoelens van schuld of iets wat nog onuitgesproken is.

* etc.
Hoe we daarmee omgaan is voor iedereen verschillend en kan zelfs op ieder moment ook nog eens anders zijn. De een praat erover, de ander schrijft, sport, schildert, noem maar op. Maar soms weet iemand even niet hoe om te gaan met zo’n moeilijke periode, het is te ingewikkeld. Iemand kropt zijn problemen op, wordt somber, sluit zich af van anderen en gaat twijfelen aan zichzelf. Herkenbaar? U bent niet gek, niet raar, het is niet erg om u zo te voelen, maar wel vervelend voor uzelf. Therapie kan hierbij uitkomst bieden. Ik wil u er graag bij helpen.

Wat doe ik

Als psychosociaal therapeut in Twente behandel ik emotioneel gezonde mensen die tijdelijk uit balans zijn geraakt. Ik begeleid het veranderingsproces waar iemand door heen gaat, waarbij ik uitga van iemands veerkracht en autonomie, die nu even niet zo gemakkelijk beschikbaar lijkt. U als cliënt staat centraal. Ik help U bij het inzichtelijk krijgen van het probleem waar u tegenaan loopt en waardoor het komt dat dit voor u een probleem is geworden. Ik help u bij het leren kennen van de patronen waarin u vastloopt en hoe u hier op een andere manier mee om kunt gaan. Ik begeleid u bij het (terug)vinden van dat wat u belangrijk vindt in het leven, het vinden van uw kwaliteiten en waar u voldoening uit haalt.


Ik kijk graag samen met u naar uw verlies en naar de zingeving ervan. Vanuit daar begeleid ik u terug naar uw comfortzone zodat u met energie het leven weer kunt oppakken. U mag altijd aan Allison vragen om contact met mij op te nemen, maar u mag mij ook altijd zelf bellen, Marloes: 0613847307  kijk voor meer informatie op: www.marletherapie.nl  


Gehoord en gezien worden vind ik heel belangrijk. Ik neem dan ook graag de tijd voor u.

Share by: